Illustrationer till tidskriften Bang om den mansdominerade akademivärlden som tvingade forskaren Eva Lindgren att avgå.


 

Dessa mönster har skapats tillsammans med hantverkare i Esfahan i Iran. Staden har en lång tradition av hantverk där bevarandet av gamla motiv har varit dominerande i århundraden. Verken finns representerade på Nationalmuseum och har visats upp i bland annat Marabouparkens konsthall, Malmö Konstmuseum och Ali Gholi Agha museum i Esfahan.


Idén till dessa mönster kom till mig i början av 2016 efter att en stor mängd asylsökande anlände till Sverige. Dessa mönster var min reflektion över ett land i transformation. 


Klicka här för dokument om priser och mått,  maila shabnam.faraee@gmail.com om du vill beställa!Sill & Potatis

 

Julskinka

 

Mönster till k.ö.k

Mönstret illustrerar vad k.ö.k handlar om, enighet i mångfald. Mönstret är utformat för att användas både i k.ö.k:s grafiska profil och deras inredning.


k.ö.k - Kvinnor önskar kollektivitet, experimenterar med sätt att bygga en feministisk institution inifrån den befintliga gemenskapen i Kvinnocentret i Tensta / Hjulsta KITH. Centret är en självorganiserad mötesplats för kvinnor med olika bakgrund, för att dela kunskaper, lära sig språk och bilda vänskap.


 

I verket Blåsippa har jag jobbat med enkla geometriska former. Blåsippa handlar om att ta tillbaka former som kan associeras till ett vissa politiska ideologier eller och religion.


Nästan alla islamiska mönster är byggda på överlappande cirklar. Jag har använt mig av sex överlappande cirklar som man kan bygga oändliga former av baserade på hexagoner.

 

 

 

 

Ett mönster till den queerfeministiska festivalen Finding Sisterhood för dans och performance. Läs mer om det här